19 February, 2013

Бітумна черепиця Shinglas (Шинглас)

Хочу продовжити тему "Вибір бітумної черепиці", та розповісти більш детальніше, зі свого досвіду, про бітумну черепицю Shinglas (шинглас). Виробник цієї гнучкої бітумної черепиці компанія ТехноНІКОЛЬ, яка виробляє свою продукцію на територій Росії та в інших країнах СНД. М'яка бітумка Шинглас представленна в широкій кольоровій гамі та викладена в листовій нарізній формі sonata (соната), trio (тріо), tango (танго), accord (акорд), jazz (джаз).


Ціна на м'яку бітумну черепицю ТехноНІКОЛЬ Шинглас залежить від якості, структури, кольору, форми та гарантії. Сам лист покрівельного матеріалу має розміри приблизно 320х1000 мм, це склополотно, яке пропитане якісним окисленим або модифікованим бітумом. Зверху лист покритий базальтовими гранулами, а знизу клейким шаром з бітумно-полімерної маси. Мінімальна ціна бітумної черепиці Шинглас - 53 гривні за метр квадратний.


За багато років експлуатації м'якої покрівлі Shinglas, в моїй практиці не було ніяких нарікань на цей матеріал. Бітумна черепиця чудово витримує різні кліматичні умови, добре сеье веде під впливом різних температур, не було помічено ні тріщин, ні розривів листа. Добре прилипає між собою забезпечуючи гарну гідроізоляцію даху, не осипається. Якщо обирати по колекціям (фінська, класик, ультра, джаз) то більш якісніша модифікована бітумна черепиця "ультра" та "джаз", але і ціна цієї бітумної черепиці трохи вища. Що стосується колекцій Shinglas фінська та класик, їх теж багато купують, на "класик" виробник дає гарантію 20, а на "фінську" 10 років. В "класик" гарна позиція "віскі" вона має рябий вигляд, також коричневий дуже багато купують, він однотонний з чорничкою, менше купують зелений та червоний, але кожному своє :) Взагалі це не поганий бюджетний варіант, якщо хочеш щоб грошей вистачило на будівлю то починай економити з самого початку. Серія "фінська" коштує 53 грн/м.кв., "класик" від 56 грн/м.кв., а ціна бітумки Шинглас серії  "ультра"  починається з 66 грн/м.кв. Це ціни на лютий 2013 в Києві.


В мене є знайомий який багато років займається будівництвом в Києві та Київській області, будуючи свій будинок він віддав перевагу гнучкій бітумній черепиці Shinglas. А ще був випадковий знайомий, який навіть робив досліди, він брав зразки різного матеріалу для покрівлі та клав його в мікрохвильову піч, потім в морозильник, згинав його декілька разів, підпалював, та ще багато чого іншого робив. Звичайно він перечитав багато додаткової літератури по матеріалам для покрівлі. Потім він купив бітумку Шинглас, сказавши, що не бачить ніякої різниці між іншими дорогими виробниками, та рекомендує усім своїм знайомим купувати бітумну черепицю Shinglas. Отже, кажучи – "скільки людей, стільки і думок", але кожен робить свій висновок. А ваш вибір за вами - яку бітумну черепицю ви вирішили купити? :)


1 comment:

  1. Додав ще відео по цій темі http://pokrivelnik.blogspot.com/2013/02/shinglas_20.html

    ReplyDelete