08 February, 2013

Ще трохи про проект "Романс"

Хочу ще трохи добавити по проекту покрівлі "Романс". Це дуже сміле проектне рішення. Покрівля в кінцевому варіанті виглядає дуже класно, але в її будові багато є різних складнощів. Взагалі ці складнощі виходять із за заокруглень. Складність в тому що при виготовлені такого каркасу покрівлі приходиться всі ці круги набирати невеликими сегментами, на це багато витрачається часу та використовується багато додаткових матеріалів.


Також каркас покрівлі при таких кругах потребує багато додаткових підсилень конструкції: зшивання двійних стропил, затягування шпильками та болтами, додаткові підпори та таке інше. Під цю покрівлю саме більше підходить бітумна черепиця, вона гнучка та на відходи витрачається незначна кількість матеріалу, приблизно десять відсотків.


А щоб використовувалась металочерепиця то пішло б десь сорок відсотків на відходи. Багато дуже на цей дах потрібно затрат на комплектуючі: мастика, ендовий та підкладочний килим, металеві планки, в водостійкій системі багато додаткових кутів. Отже хочу сказати хто хоче побудувати будинок з таким дахом повинен зразу врахувати всі ці нюанси. Але хто сміливий до таких ідей та прагне гарного естетичного результату, як мій сусід Іван, то я вважаю що цей проект "Романс" саме для Вас. Ось ще одне фото нашої роботи в с.Гатне, Київської області, теж бітумка і той самий проект.

No comments:

Post a Comment