16 December, 2013

Капельник та карнізна планка на даху з металочерепиці

Вибачте що довго не писав нічого нового, було багато роботи, замовлень. Зараз сезон закінчився і я повертаюсь до своєї творчості. Сьогодні мова піде про капельники.

Кожен замовник який обрав собі на покрівлю метало черепицю, замовляючи до неї комплектуючі матеріали стикається з питанням -  А навіщо планка капельник чи карнізна планка? Чи потрібно ставити капельник у випадку з металочерепицею, чи  можна обійтися без карнизної  планки? Я дуже часто спостерігаюсь, що деякі покрівельники  не монтують капильник (карнизну планку),  та радять замовнику її не монтувати  - кажуть що це зайве,що можна обійтися і без неї. Я радив обов’язково ставити капельник. Так як капельник, у випадку з метало черепицею, відіграє велику роль. Металочерепиця насамперед це стальний лист, який при перепадах температур конденсує, цей конденсат стікає по спеціальній плівці (гідробар’єр, антиконденсат, мембрана),  яка обов’язково закладається в покрівлю. Так ось, ця плівка на початку площини повинна кудись направлятися, а направляється вона на капельник.


Саме цей капельник дає направлення конденсату в ринву. Якщо плівку просто напустити на дошку, конденсат буде стікати куди йому заманеться, і можливі негативні наслідки.
Часто виходять з положення та просто випускають плівку в ринву,але це також не є правильним варіантом. Так як плівка буде знаходитись під сонцем, що приведе  до руйнування плівки. Як на цьому фото.


Так що я б рекомендував все ж таки обов’язково ставити капельник, не економити,та не слухати будівельників яким ставити капельник  не хочеться бо це додаткова робота, або у них просто нема  навиків та розуміння навіщо ця карнизна планка (капельник ). Можете замовити виготовлення капельників та карнизних планок у нас, в компанії Благосвіт Буд. Також  можемо запропонувати Вам, якщо ви ще не купили, або шукаєте  якісну металочерепицю по низькій ціні, сміливо звертайтесь до нас. У нас є черепиця різних виробників (Арселор Нмеччина , фінська металлочерепиця Ruukki та інша.) Ми Вам допоможемо у виборі металочерепиці, зробимо правильні розрахунки та надамо безкоштовну консультацію по монтажу черепиці.

No comments:

Post a Comment