15 February, 2013

Вибір бітумної черепиці

Хочу винести сьогодні таке питання: "Яка бітумна черепиця потрібна для мого даху?" В наш час з кожним роком все більше на світовому ринку з’являється різних матеріалів. Кожен виробник акцентує, що його продукт найкращий, ціна найнижча, дає різноманітні гарантії, деколи навіть на весь термін експлуатації. Але все-таки, яка бітумна черепиця найкраща?


Якщо говорити про середню ціну та гарну якість, то я б порадив обирати фінського виробника Katepal (Катепал), Kerabit (Керабіт) та Icopal (Ікопал). Цей матеріал виготовленний з високоякісного модифікованого бітуму, і це відчувається навіть при вкладанні на площину. Дуже гарний матеріал канадського виробника IKO, особливо багато купують двошарову черепицю Cambridge, ця черепиця має дуже великий термін експлуатації, і виглядає дуже ефектно завдяки двошаровому покриттю.


Зараз на ринку також багато російських виробників бітумки Shinglas, Nordland та Tegola (Росія-Італія). У цих виробників великий вибір від середньої якості до високої, різний терміни експлуатації, від цього залежить і ціна. Також в них до себе привертає увагу кольорова гама деяких позицій. Наприклад, Shinglas фокстрот (сандал, неро), джаз (корида, терра, індіго), в Tegola готік та традішинл (береста, кедр), майстер (теракота, дерево).


А ще є американська бітумка Owens Corning (Овенс Корнінг) та багато інших. Отже спочатку треба визначитись з формою та кольором, знайти в якого виробника вони є, і зробити висновок враховуючи якість та ціну. Також потрібно не забувати що комплектуючі до покрівлі теж набігають на велику суму та в кожного виробника своя ціна. Перевірте наявність всіх комплектуючих елементів, щоб можна було швидко купити бітумну черепицю в Києві або області.
Це я зробив короткий огляд бітумки, більш детальніше треба розглядати кожен матеріал окремо. В наступних записах я буду розповідати про кожен матеріал окремо, так що підписуйтесь і читайте :)

No comments:

Post a Comment