04 April, 2013

Ковпаки, флюгарки, зонти та накривки на димарі та камінні труби

Якщо ми вже почали говорити за димарі, и вже знаємо як правильно їх обходити, то хочу продовжити цю тему до кінця, та поговорити: Чим краще накрити димар, трубу або камін? Які бувають флюгерки на димар? або ковпаки, зонти, димники, кришки та накривки на димарі?



Нове, модне - це гарно забуте старе. У моду повертаються архітектурні ретро тенденції, і люди почали будувати будинки з камінами та пічками. Ці елементи в наш час несуть відбитки старовини, і вони потребують флюгерок, ковпаків, зонтів або накривки на димарі. В наш час в кожній будівлі є опалення і обов’язково димохідна труба, яка обов’язково повинна бути захищена від атмосферних опадів у вигляді дощу та снігу. А ще ковпак або зонтик, це добрий захисник від наших пернатих друзів, для цього ставиться додатково захисна сітка.


Накривки на димарі повинні бути правильної конструкції для того, щоб захистити димохід від косих дощів і снігу, а також від задування вітрів. Флюгерка захищає димохідну трубу від руйнування цегляної кладки навколо труби. На вигинальних верстатах в Києві наші бляхарі можуть зробити ковпаки на димарі будь – якої складності за індивідуальними розмірами замовника, а також підібрати колір до любої покрівлі. Варіантів чим накрити димохід багато. Але я вважаю що в першу чергу потрібно звернути увагу на те чим покритий ваш дах (чи це металочерепиця, бітумна черепиця, керамічна чи композитна черепиця). Яку форму має дах, із яких матеріалів зроблений димар (із цегли, профлиста, чи короїду). Згідно з цього потрібно визначатись чим його накрити. Кришки димаря бувають різних форм чотирьох або двох скатні та напів круглі. Виробляються зонти на труби з металокаркасу або просто з гладкого листа.


Ковпак на димар придає гарний естетичний вигляд покрівлі та ще й гарний захисник цегляної труби. Є ще одні захисники – це ковпаки на паркані стовпи, вони прикрашають конструкцію паркану, а також завдяки спеціально сконструйованому комірі волога стікає з ковпака на цокольні відливи і не попадає на стовп паркану цим захищає стовпи паркану від негативного впливу навколишнього середовища, та інших механічних пошкоджень. Це дуже важливо для зимової пори року, бо в процесі замерзання вологи, може швидко зруйнуватися паркан. Кришка ковпака може бути за дизайном різна, це залежить від конструкції паркана. Складається вона з кришки ковпака, верхньої водовивідної частини, яка розрізняється за декоративним оформленням і нижньої частини , що закриває верхню кладку парканного стовпа, до якого ж вона закріплюється.


Ковпаки на паркані стовпи мають гарне поєднання з будь-якими видами огорож, хай це буде паркан з профлиста чи дерев’яний, кований або цегляний, ковпаки додадуть паркану завершеного зовнішнього вигляду, ще й до того вони виготовляються з високоякісних матеріалів, що мають високі антикорозійні властивості і тривалий термін служби. Кольорова гама і покриття відомих європейських виробників та може задовольнити найвибагливіших замовників.


Ковпаки на паркани виконують важливі захисні функції також в поєднанні з парапетами, або як їх називають прогонові планки. Їхня функція захищати або відводити вологу від фундаменту, верхніх та нижніх прольотів огорожі, а також парапетів на будинках. Та ще й до того вони додають гарного естетичного вигляду, ідеально вписуються в будь-який дизайн паркану. Також прогонові планки виробляються з високоякісної оцинкованої сталі з полімерним покриттям відомих виробників таких, як RUUKKI, LIDER, ТПК.


У нас є свій вигинальний верстат на якому виробляють різної конфігурації планки у різній кольоровій гамі, які мають широкий спектр розмірів. Прогінні покривні планки захистять ваш паркан і збережуть термін служби матеріалів чи то на будинку, чи то на паркані. Дзвоніть мені і я допоможу вам захистити ваші димарі та паркани.

Ціна на ковпаки, флюгарки, зонти залежить від форми, розміру та матеріалу. Наприклад кришка стовпчика коштує від 80 до 145 грн. Ціна на зонт димаря від 100 до 650 грн. (довжина до 2 метрів). Будь яка спеціальна планка коштує приблизно від 10 гривень за метр погонний. У нас ви можете купити ковпаки та зонти для димарів як готові так і під замовлення.


No comments:

Post a Comment