27 March, 2013

Водостічні системи

Я втомився писати про бітумну черепицю і сьогодні хочу розповісти про водостічні системи. Я спробую відповісти на такі питання: Для чого потрібна водостічна система? Які водостічні системи купити? Яку водостічну систему обрати? Яка водостічна система краще: металева (сталева) або пластикова? Яка водостічна система якісна і не дорога? І багато іншого ...

 


Ми часто бачимо, що стіни будинку, на яких не встановлено водостік, постійно вологі. Взимку волога замерзає і поступово руйнує матеріал стін. Страждають не тільки стіни, при потраплянні на вимощення води з великої висоти, створюються вибоїни. Під будинком постійно волого, а при перепадах низьких температур йдуть розриви матеріалу вимощення. У підсумку вимощення набуває страшний розбитий вид. Щоб цього не було, необхідно встановлювати водостічну систему. Водосточка буде вловлювати воду, і відводити її від дому: на газон, в дренажну систему або в водозбірний колодязь.


У наш час водостічні системи бувають таких видів: з оцинкованої сталі, з захисно-полімерним покриттям, полівінілхлориду (ПВХ-системи) і з кольорових металів (цинк-титан, мідь). Якщо говорити яка система краща пластикова або металева, це звичайно питання спірне. Тому що в кожній водостічній системі є свої плюси і мінуси.

Пластикові водостічні системи хороші тим, що в холодну пору року, коли замерзає і розширюється вода, з системою нічого не трапляється. Пластик гнучкий і добре виносить такі розширення. Велика перевага пластикової водостічної системи ПВХ, в тому, що вона не схильна до корозії, стійка до атмосферних впливів і дуже проста в монтажі. Якщо купити пластикові водостічні системи ПВХ, перевірених торгових марок, наприклад PROFIL, BRYZA, GALECO, MARLEY і при правильному професійному монтажі, водосточка прослужить вам довгі роки. Я повторюся, саме перевірених, на нашому ринку багато різних виробників, але не кожен виробник може гарантувати якість, а якість перевіряється в першу чергу часом. Так що при виборі радьтеся з професіоналами і читайте відгуки. Ціна на ПВХ водостік досить прийнятна, це робить цю систему більш доступною. З десяти водостічних систем у нас в Києві, дев'ять купують пластикову ПВХ систему.




Що стосується сталевої водостічної системи, то при виготовленні такої системи використовують високоякісну оцинковану сталь, товщиною 0,5-0,6 мм з захисно-декоративним покриттям типу пурал, поліуретан-поліамід. Товщина захисного шару 50 мкм. Він протистоїть атмосферним впливам і УФ-випромінюванню. Велика перевага сталевої водозливної системи в тому, що вона не деформується при зміні температури навколишнього середовища. Вона міцніша і витримує велику вагу (сніг, лід) і це дуже великий плюс, оскільки нинішні зими досить снігові. Сталева водостічна система багато виглядає, і добре комбінується з металевим дахом. Тільки вона підійде в ідеалі за кольором під металочерепицю. Якщо правильно встановити таку систему з дотриманням всіх технологічних норм, така система ніколи не підведе. А якщо ще в сталеву водосточку вкласти обігрів, який буде топити сніг, то така сталева водостічна система буде служити і радувати вас не один рік. У наш час на ринку багато різних виробників сталевих водостічних систем, але для України і зокрема Києва, я б рекомендував купувати LIDER, GALECO, SIBA, RUUKKI або MARLEY.


Мідна водостічна система - це звичайно престижно і круто. Ціна на мідні водостічні системи значно вище. Така система встановлюється з розрахунком на багато років. Адже всі знають, що мідь не піддається корозії і з роками набуває ще більш кращий вигляд, перетворюючись з коричневого кольору, в зелений. Зазвичай такий водостік купується під мідну або керамічну покрівлю, це вищий шик. Щоб вона служила довго, купуйте у перевірених виробників, так як на ринку багато неякісної міді. І якщо у вас є гроші на таку мідну систему, то не пошкодуйте і купіть систему обігріву, це забезпечить сто відсотковий строк експлуатації. Зі свого досвіду знаю, що мідна водосточка без обігріву досить погано себе почуває, жолоби корчить, зі стиків труб просочується вода.


Я думаю, що вище викладена інформація допоможе вам у вашому виборі або хоча б дасть привід для роздумів. Собі на будинок я купив і встановив пластикову водостічну систему: недорого, надійно, добре виконує свої функції. Що ще треба? Якщо хочете стильно і красиво, то це металева водостічна система. Якщо потрібна довговічність і у вас достатньо грошей, тоді мідна водостічна система. Вибір за вами. І бажаю вам успіху у вашому не легкому виборі!

При бажанні звертайтеся до нас, будемо раді вам допомогти. Проконсультуємо, зробимо прорахунки, підкажемо і допоможемо з монтажем. І найголовніше ми запропонуємо вам гарні ціни на водостічні системи. Телефонуйте, пишіть, я завжди до ваших послуг!



2 comments:

  1. Як на мене - пластикова система краща. З неї менше відходів під час монтажа і срок служби - такий же, як і у металевої.

    ReplyDelete
  2. Я також схильний більш до пластикової системи, але по сроку служби не кожна пластикова система буде служити довго, потрібно вибирати перевірених виробників. Багато ПВХ систем вигорають, пластик з роками втрачає свої властивості, буває навіть від маси снігу ламає ринви та кронштейни :(

    ReplyDelete