02 August, 2013

Яка покрівля краще? Яку черепицю підібрати по своєму бюджету? Плюси і мінуси різної покрівлі?

Чим покрити покрівлю? З цим питанням багато людей стикаються після будівлі коробки будинку. Якщо цікава моя думка, то я б міг дати кілька порад.

З не дуже дорогих і найпоширеніших покрівельних матеріалів на сьогоднішній день вважається металочерепиця.
Якщо будинок будується на продаж і бюджет обмежений, як не крути, а металочерепиця найоптимальніший варіант. На сьогоднішній день недорогу металочерепицю можна купити за ціною від 49-55 грн. (Словенія, Україна, Китай, Корея). Якщо будинок будується для себе і вам ближче метоллочерепіца, то купуйте хорошу металочерепицю, типу Ruukki, Фінську або Німецьку, або інших заводів за ціною від 60 гривень. Ну і, звичайно, краще купувати металочерепицю в покритті Мат, Purex або PUMA: ці покриття довше будуть зберігати свій колір, ніж глянець. Якщо підібрати хорошу металочерепицю і правильно її змонтувати, то така покрівля вам прослужить 15-30 років. Перевага метоллочерепіци - вона легка, легко монтується, мінімальні витрати по влаштуванню каркасу покрівлі. Мінус металочерепиці шумить при дощі, притягує холод, конденсує, піддається корозії і з часом трохи вигорає колір.
Якщо вас це не влаштовує, тоді пропоную другий варіант - бітумна черепиця. Цей вид покрівлі буде в ціні від 49 грн., Начебто й небагато, але тут треба не забувати, що під бітумку обов'язково потрібна плита OSB-3 (ціна від 38-44 грн. / кв.м), а це несе подорожчання відсотків на тридцять від металочерепиці. Але це того варто, так як бітумна черепиця набагато довговічніше, не піддається корозії, не шумить, при укладанні у неї мінімальний відсоток відходів.
Бітумна черепиця матеріал непоганий, але потрібно підбирати хороший матеріал перевірених виробників. Якщо Вам потрібна допомога у виборі бітумної або металочерепиці дзвоніть.

No comments:

Post a Comment