05 February, 2014

Монтаж покрівлі або як правильно зробити дах

Кілька порад перед майбутнім сезоном як правильно підійти до благоустрою даху, монтажу покрівлі або іншими словами як правильно зробити дах. При правильному підході в обов'язковому порядку повинен бути проект будинку (фасади, план, покрівлі, специфікація). Кращий варіант, якщо є
дизайнерське рішення за колірною гамою фасадів і даху. Можна відразу бачити і розуміти до чого ти йдеш, і який буде результат. Навіть, якщо є хороший проект і специфікація по покрівлі, не раджу самим приймати рішення з приводу замовлення лісоматеріалу, вибору покрівлі, утеплювача і покрівельних плівок. Не всі проекти завжди правильно пораховані, або можуть бути розраховані під інший вид покрівлі. Правильно буде порадитися з професійним покрівельником, у якого є досвід на практиці.


Покрівельників раджу підбирати дуже уважно, кращий варіант вибору за рекомендацією. Можна підібрати з будівельного форуму, за існуючими про дану людину відгуками різних людей. Також раджу подивитися своїми очима на роботу, яку вони виконували. Зустріньтеся, поговоріть з покрівельником про роботи, які вам потрібно виконати. Поцікавтеся, чи розбирається він у кресленнях, запитайте які види дахів він робив. Вислухавши його думку, визначивши підхід до роботи, повинні зробити свої висновки. Навіть якщо у вас хороший проект і хороші покрівельники і є прораб, раджу все-таки не пускати все на потік. Намагайтеся самі в усе вникати, обумовлювати з робітниками всі питання. Читайте і вислуховуйте думку інших, незалежних від вашої будови людей, робіть висновки. Всі можуть робити помилки, навіть професійні будівельники. У все вникайте , не відпускайте ситуацію з під контролю. І тоді у вас результат буде позитивним.

Ще чимало важливе питання – це підбір покрівельних матеріалів. Так як від цього в цілому залежить і хороший кінцевий результат і термін служби вашої даху. Тут звичайно потрібно серйозно підійти до цього питання і цей вибір залежить тільки від вас. Я можу лише коротко направити по початковому шляху. Якщо коротко, то скажу, недорогий варіант буде металочерепиця, але раджу брати якісну металочерепицю типу Ruukki (Фінляндія), АrcelorMittal (Німеччина, Польща, Бельгія). Більш економний варіант наш виробник Метали і Полімери (Україна): на цей метал є офіційна гарантія 10 років. Бітумна черепиця досить непоганий варіант, але тут теж треба підбирати гарного перевіреного виробника типу Katepal, KERABIT, IKO, Tegola. Якісніше і дорожче, буде композитна черепиця Gerard, Metrotile або керамічна черепиця, наприклад, з самих популярних – це Roben, Brass, Tandach. Ну, це в загалом коротко по основних покрівельних матеріалах. Але тут є багато ще іншого, це плівки, утеплювач, підшивка, водостічні системи та багато іншого в чому потрібно розібратися. Адже якісна і надійна покрівля залежить від правильно підібраних покрівельних матеріалів. У чому я бажаю вам розібратися.


Якщо вам потрібна допомога, можете звертатися до нас, допоможемо в будь-якому питанні. Проконсультуємо, порахуємо, допоможемо і підберемо покрівельні матеріали та комплектуючі. Якщо ваш будинок знаходиться в Києві або в Київській області, можливий виїзд нашого фахівця по будь-яким питанням. Також зможемо допомогти вам з роботою, у нас є хороші покрівельники, які готові вико
нати будь-які покрівельні роботи. Будемо раді, звертайтеся!

No comments:

Post a Comment