16 March, 2013

Бітумна черепиця ІКО (Айко)

Хочу продовжити свою рубрику по темі Яка бітумна черепиця краща? І тому сьогодні розповім, зі свого досвіду, про бітумну черепицю ІКО. То цей матеріал бере свій початок із Канади, зараз виробляється в багатьох державах. Але до нас в Украйну завозиться тільки с Бельгії та Канади. Бітумна черепиця ІКО (Айко) на ринку продається досить давно, але чесно кажучи вона не так широко відома у нас в Києві та і взагалі в Київській області. Ця черепиця вважається якісною, а тому і ціна на неї була високою порівняно з іншими виробниками м'якої покрівлі. В загалі цю гнучку черепицю купували люди які можуть собі це дозволити, та які будують для себе, а не на продаж.

 

Але в останні роки я помічаю що ситуація змінилася, все частіше цікавляться черепицею Айко. Великий фактор тому відіграє те що інші виробники бітумної черепиці, які раніше більше продавались, підняли ціни, і різниця в ціні стала не такою значною. Також цю бітумку почали більше рекламувати, та виставляти в будівельних магазинах. Тим самим вона привернула до себе увагу, її почали купувати. Завдяки попиту, її почали поставляти в більшій кількості до Києва, та підтримувати достатню кількість на складі. Це людям зручно, бо всі хочуть придбати матеріал за короткий термін.

   

Бітумна черепиця ІКО виробляється з окисленого бітуму, буває одношарова та двошарова. Більшим попитом користується двошарова бітумна черепиця ІКО Cambridge (Айко Кембрідж) . Позиція Cambridge на мою думку привертає увагу до себе тим що має двохшаровий прошарок, який додає об’єму, і цим додає гарного структурного вигляду покрівлі. Якщо у вас не високий дах, або має крутий по стіні звіс, то вигляд цієї бітумної черепиці буде шикарний. Також двошаровість забезпечує широке накладання один на одного, і тим самим вона надійніша, та є можливість економії на підкладочному матеріалі. Дехто навіть зовсім не використовує підкладочний килим, вважає його зайвим при такій черепиці. Ще ця бітумка цікава тим що має антигрибкове покриття, яке захищає від нарості моху. Але чесно кажучи не всі в це вірять. Деякі мої знайомі розповідали що бачили появу нарості на де яких покрівлях цієї гнучкої черепиці. В моїй практиці доводилось бачити будинки з п’ятирічним терміном покриття в гарному стані, і тому нічого поганого я не можу казати про м'яку покрівлю Айко.


Що стосується одношарової бітумної черепиці ІКО, то вона виглядає по іншому, не скажу що погано, у неї є свої переваги. Вона має більше різних форм, та має яскраву кольорову гаму. Колекція одношарової черепиці ІКО доволі насичена, та в цілому на покрівлі має гарний вигляд, не всі виробники можуть цим похвалитись. Єдине що мене бентежить в цій черепиці, це її основа – окислений бітум. Взагалі вважається кращим модифікований бітум SBS. Але виробник ІКО (Айко) розповідає, що у них матеріал виробляється зі своєї сировини та вдосконалюється вже протягом 62 років, та має великий термін експлуатації, на деякі позиції навіть довічний. Також він акцентує увагу на тому, що при виготовленні модифікованої бітумної черепиці, немає ніяких норм і кожен виробник робить матеріал по своєму і в процесі старіння модифікатор губить свої властивості. А в окисленому бітуму такого не має, так як цей бітум с самого початку доведений до старіння і він таким залишається назавжди. Так що кожен виробник робить по своїй технології, і каже що його матеріал кращий :) Я в цьому незацікавлений, і тому хочу сказати, що про черепицю ІКО відгуки є як позитивні, так і негативні.

   

У нас в минулому році була покрівля в селі Забір'я Київської області, дах був складної форми і для нього підходила тільки бітумна черепиця. Замовник сам обирав матеріал, не прислухаючись думки фахівців. Він поїздив по виставкам, почитав відгуки, зважив всі переваги та зробив свій вибір. Він купив двошарову бітумну черепицю Айко Кембрідж – ІКО Cambridge і залишився дуже задоволеним своїм вибором. Так що вибір за вами.

 

Якщо вам цікава бітумна черепиця ІКО, чи якщо потрібна додаткова інформація можете звернутися до нас. Ми допоможемо у виборі та надамо найкращі ціни. На сьогодні (березень 2013) ми відпускаємо матеріал за такими цінами: одношарова черепиця ІКО від 65 грн., двошарова бітумна черепиця ІКО Cambridge ціна від 107 грн/м.кв. Але на деякі кольори діє акція і ціна всього 82 грн/м.кв. Дзвоніть прямо зараз! ;) Взагалі у нас великий вибір бітумної черепиці різних виробників, і тому можемо підібрати будь яку черепицю за вашим побажанням. Звертайтесь! Бажаю успіху у вашому виборі!

No comments:

Post a Comment