31 January, 2013

Реконструкція даху

Побудувати будинок із сучасних матеріалів – це добре. Все красиво виглядає і правильно зроблено, аж душа радіє. Але проходять роки, він старіє, з’являються нові технології, і будинок потребує ремонту.
З цьго приводу і звернулася до нас людина. Будинок знаходиться в Київській області с. Горенка. Він був побудований років 15 тому і потребував деякого ремонту. До того часу, як до нас звернувся замовник, в будинку було вже зроблено ремонт. Від нас йому потрібно було виконати зовнішні роботи – утеплити стіни, які були зроблені з цегли. Утеплювача в стінах не було, лише повітряний прошарок, але цього було недостатньо. Будинок був холодний і вимагав багато коштів на опалення. Після довгих ретельних переговорів замовнику було прораховано і пояснено декілька варіантів утеплення. Він зупинився на середньому варіанті, щоб було добре і недорого: стіни утеплити пінопластом 100 мм , 25 щільність, кріплення зонтами, затягнути сіткою та поштукатурити короїдом німецького виробника Kraizer. Після цього були поставлені ліса і почалися роботи. Все виконувалось згідно технології. За короткий термін часу результат вже було видно. Була повністю виконана одна стіна, все було чудово, але на фоні нового фасаду дах псував вигляд усього будинку, так як він був покритий шифером. Крім того площина даху в деяких місцях була прогнута, що було видно навіть знизу. Ще й протікало, коли йшов дощ. Край даху був дуже малим: це було естетично негарно, і він зовсім не захищав стіни від опадів. Зовсім відсутня була водостійка система. І тому замовник, не довго вагаючись, прийняв рішення переробити дах.



Треба було розібрати повністю дах, але в домі був зроблений ремонт. Оглянувши стропильну систему, ми зробили висновок, що вона в гарному стані і не потребує ніяких переробок, отже розбирати її непотрібно. І це, на радість замовнику, ще й фінансово було вигідно. Далі ми прорахували та заказали лісоматеріали. Робота проводилася поетапно по одній площині. Спочатку знімався шифер і опускався до низу. Під шифером лежав руберойд, який теж потребував демонтажу. Після цього залишалася поверхня з обрешіткою. Поверх неї по всій довжині з шагом 800 мм прикручувалися бруски 50х70 мм, які вирівнювали та подовжували поверхню площі. Поверх цього бруска натягалась плівка (гідробар'єр 110 Juta-Чехія), яку зверху покривав брусок контррейка 25х50 мм, який надалі виконував вентиляційний простір та захист обрешітки від конденсату. Потім на цю контррейку прибивалась обрешітка 40х70 мм, з кроком під металочерепицю. Після того, коли були зроблені всі поверхні, було ретельно обміряно та заказано черепицю. Черепицю було обрано фінську в покритті PUMA, виробництва RUUKKI. Поки виготовлялась металочерепиця, роботу було переведено на підшиття звісів покрівлі. Був виготовлений каркас і підшитий дошкою, на яку кріпився сайдинг Royal Europa (Канада-Польща). На лобову частину було прикріплено металева лобова планка, що була виготовлена теж з матеріла RUUKKI. Поверх цієї планки була встановлена пластикова водостічна система Profil (Польща), яка дуже практична і не вигоряє. Поки виконувалися ці роботи, була вже привезена металочерепиця. Почався її монтаж.



В першу чергу була встановлена карнизна планка, яка сприяла направленню конденсату в ринву. Потім згідно комп’ютерному розрахунку почали укладати металочерепицю. Кріплення її відбувалось згідно правилам виробника з ретельною підгонкою стиків. Так як дах був шатровим, металочерепицю приходилось різати електричними ножицями. Всі порізи ретельно були зафарбовані. Коли була укладена металочерепиця, почали закріпляти коньок. Так як металочерепиця хвиляста та в різних містах з’єднувалася по-різному, доводилось постійно підрівнювати коньок, по всій його довжині. Під коньок був покладений ущільнювач, який захищає від надування снігу, комах та птахів. По карнизу площі були закріплені з кроком через хвилю сніговловлювачі, також з матеріалу RUUKKI.



Коли всі зовнішні роботи по фасаду та даху було зроблено, будинок прийняв зовсім інакший, сучасний вигляд. Замовник залишився задоволеним. А вам подобається? ;)

29 January, 2013

Про мене (продовження)

Пропрацювавши робітником і вдосконалюючи свою майстерність у сфері будівництва, я також набув досвід у сфері комплектуючих та покрівельних матеріалів. Велика перевага була в тому, що я з ними працював і в процесі вивчив їх властивості та побачив якість. Так незабаром мені запропонували нову роботу, на яку я відразу погодився. Моя нова діяльність включала в себе ведення будівельних (покрівельних) робіт, а також продаж різноманітних будівельних матеріалів. Одним словом для мене відкрилися більші можливості. Тепер мені потрібно було відповідати не тільки за свою роботу, а й за роботу всього колективу будівельників. Мені потрібно було дуже ретельно контролювати та деколи навіть навчати одразу декілька будівельних бригад, бо як не крути, а саме головне, це гарний результат.




Працюючи з різними людьми нам все більше довіряли і передавали з рук в руки. Кожен рік роботи в нас було все більше. Ми намагалися до кожного замовника підходити індивідуально, дуже ретельно підбирали будівельні матеріали та якісно виконували свою роботу. Також зросла і додала можливостей торгівельна діяльність покрівельних матеріалів. Виробники та постачальники давали нам все більше можливостей на ринку, а ми в свою чергу, могли запропонувати більш низькі ціни нашим замовникам.
З часом, я прийняв рішення розпочати свою діяльність. Вже декілька років я керую власною справою з продажу покрівельних матеріалів та маю декілька бригад для будівлі даху. Далі буде ;)

27 January, 2013

Початок

Привіт! Мене звати Сергій. Останні декілька років я займаюсь будівництвом. З метою популяризації своєї діяльності та обміну досвідом, я вирішив вести цей блог. Це моя перша спроба, мені допомагає мій знайомий програміст, тому тут все так красиво зроблено ;) А перший пост буде особисто про мене :) 
Я народився в родині будівельників. Свою робітничу діяльність розпочав у 2002 році, починав з простого робітника. Ця робота мені зразу сподобалась, і чим складніше був дах тим мені було цікавіше.  Вона потребувала багато роздумів в плані конструктиву, як розрахувати висоти, звести докупи накісні стропильні (крокви) ноги та ендови і взагалі із самого початку потрібно було уявити кінцевий результат,  щоб потім нічого не переробляти і  не так вже воно було просто, як вважалося дивлячись на будинок з кінцевим результатом.



В процесі праці я зробив  висновок, та можу сказати, що в будівництві багато дуже різних нюансів тому  що кожен може але не у всіх виходить, з різних причин. Одні люди шукають щоб було дешево, а потім починається ціла низка проблем, так як не дорогих та не зовсім досвідчених будівельників потрібно контролювати та виділяти на це дуже багато свого часу і в кінці із за свого невеликого досвіду виходить дуже багато в будинку недоліків. Буває що ці недоліки виходять із самого початку із креслень, невірні розрахунки специфікації по матеріалам, чи не зовсім вірно вказані висоти або не вірно розраховано той чи інший вузол, тому що сам проектант це людина яка знає добре теорію і не завжди практику і не може все охопити і прорахувати.
Так що я вважаю що при будівлі  кожен повинен займатися своєю справою - цегельник кладе цеглу, сантехнік робить сантехніку, а покрівельник крівлю і чим більше в них досвіду тим краще, кожна людина повинна виконувати свою роботу яка їй до вподоби і яку вона в процесі свого життя вдосконалює.  Далі буде :)